Túrabolt körkép

Megvizsgáltuk a magyarországi túrabolt kínálatot, mit adnak a kirándulóknak. Íme, az évszak, amikor kirándulhatunk, ősszel aki csak teheti, kimegy a szabadba. A Mount Everest nem települt a mi országunkba, de a kezdő túrázóknak is jól jön a kényelmes vízhatlan cipő, az esőkabát.

1. Decathlon

A Decathlonból lehet a legolcsóbban felöltözni a hegyekbe. Kényelmes, kapucnis, Quechua Softshell dzseki 19.990.- forint, meleg kabát szintén ugyanannyi. A polárpulcsik itt a legolcsóbbak, 1.990.- forintért már kapunk ilyet. Kirándulócipőkből komoly a választék, de jó bakancsot is találtunk, igaz, azt bőven 20 ezer forint fölött. A cuccok mind jól néznek ki, igényesnek tűnnek, praktikusan vannak kialakítva. Az Interneten egyébként nagyobb a választék, mint az áruházban. A nagy üzlettérben nehéz eladót fogni, de ha találunk egyet, általában segítőkészek. Rend van, mert folyamatosan pakolnak vissza az alkalmazottak.

Túrabolt körkép Decathlon

Cím: 2040 Budaörs, Baross u. 146.
Nyitva tartás: hétfő – péntek, vasárnap : 9.00 – 20.00, szombat : 9.00 – 20.30
Honlap: www.decathlon.co.hu

Túrabolt körkép – Decathlon

2. Intersport

Az Intersportnál sok márka terméke található, ömlesztve. A 41.990.- forintos Wolfskin nadrág a téli túrákra kiváló választás. A csak az Intersportnál jelenlévő McKinley márkánál találtunk vékony, hosszú fazonú őszi túrakabátot. A Columbia 13.990.- forintos polárpulcsija gyönyörű. A Wolfskin 50 ezres kabátja kényelmes volt és nem is nézett ki rosszul. Túracipőt csak a McKinley-nél találtunk, többféle színben, de ha elég lelkesen túrtunk volna a rengeteg futócipő között, biztos akadt volna még valami. A McKinley túracipője csak 9.390.-  forint. A külön részlegekre osztott boltban minden részhez tartozik próbafülke, igaz, csak 1-2, de nincs tömeg, így az is elég. Eladókkal viszont nem találkoztunk.

Túrabolt körkép Intersport

Cím: 2040 Budaörs, Kinizsi utca 5/A
Nyitva tartás: hétfő – vasárnap 9.00 – 20.00
Honlap: http://www.intersport.hu/

Túrabolt körkép – Intersport

3. Mountex

A Mountex kicsit hasonló az Intersporthoz, csak több a faanyag az üzlettérben. Plusz nagyobb a választék a kirándulós cuccok között. Az itteni kedvenc márkák a Lafuma, a The North Face és a Columbia. Rövid dzsekit 31.990.- forintért találtunk, télikabátot 78.990.- forintért. Jó meleg és márkás (The North Face) pulóverért 35.990.- forintot kérnek, meleg nadrágért viszont itt is csak 9.990.- forintot kell fizetni. A nyár végi leárazásoknak hála jó túracipőre tehetünk szert 18.800.- forintért. Ha már Mountex, érdemes elnézni a szentendrei outletükbe is, ha van időnk, hátha olcsóbban megússzuk. A kiszolgálás hasonló az Intersporthoz, nem zavarjuk egymást az eladókkal, köszönnek, mikor bemegyünk, köszönnek, mikor kimegyünk, de nem kérdezik meg, hogy segíthetnek-e.

Túrabolt körkép - Mountex

Túrabolt körkép – Mountex

Cím: 2040 Budaörs, Malomkő utca 7.
Nyitva tartás: hétfő – vasárnap: 10.00 – 20.00
Honlap: http://www.mountex.hu/